Το vima365.gr είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.Απλά γαρ εστί της αλήθειας επη

Τραχανάς πρωί-μεσημέρι-βράδυ! 4 πρωτότυπες, γρήγορες συνταγές

Τέσσερα εύκολα και γρήγορα πιάτα που μας καλύπτουν όλη την ημέρα μάς έφτιαξε η Νένα Ισμυρνόγλου με πρωταγωνιστή τον γλυκό ή ξινό σταρένιο τραχανά. Δεν είχαμε σκεφτεί ως τώρα να τον κάνουμε πόριτζ, αλλά μας πρότεινε να τον βάλουμε στην κατσαρόλα με νερό, γάλα και λίγο αλάτι, να τον αφήσουμε να χυλώσει και να τον συνδυάσουμε με μύρτιλα ή άλλα φρούτα του δάσους και μέλι. Ήταν φοβερή έκπληξη κι ό,τι πρέπει για πρωινό. Και στα πιο γνώριμα μονοπάτια του μεσημεριανού-βραδινού όμως είχε ωραίες ιδέες η σεφ. Έναν τραχανά κόκκινο, έναν πράσινο και έναν κίτρινο. Και οι τρεις θα σας αρέσουν! Ο πρώτος, ο φλογερός της παρέας, με πιπεριά Φλωρίνης και καυτερό μπούκοβο, ανάβει τα αίματα· και πάει πολύ με λίγη φέτα. Ο δεύτερος νοστιμίζει με σπανάκι, φυστίκια Αιγίνης και παλαιωμένη γραβιέρα – για ένα πιο πλήρες γεύμα μπορούμε να τον συνοδέψουμε με αυγό ποσέ και χωριάτικο ψωμί. Όσο για τον τρίτο, με κρόκο Κοζάνης, ψητή κολοκύθα και λουκάνικο, ενίσχυση δεν θέλει, είναι χορταστικότατος. Και όπως και οι υπόλοιποι, σε λιγότερο από μισή ώρα είναι στο τραπέζι.

Δείτε εδώ τις συνταγές:

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά